Wodociąg Mircze ul. Polna
19.03.2019
oznaczony parametr |
jednostka |
wyniki badań |
dopuszczalne wartości |
pH |
- |
7,3 |
6,5-9,5 |
przewodność elektryczna właściwa (PEW) w temp. 25°C |
µS/cm |
735 |
≤ 2500 |
Mętność |
NTU |
< 0,22 |
1 |
Barwa |
mgPt/l |
< 5 |
- |
Liczba progowa zapachu (TON) |
- |
< 1 |
- |
Liczba progowa smaku (TFN) |
- |
< 1 |
- |
Ogólna liczba mikroorganizmów w temperaturze 22C+/-2C, 68+/-4h |
jtk/l ml |
<1 |
Bez nieprawidłowych zmian |
Liczba enterokoków kałowych |
Jtk / 100 ml |
0 |
0 |
Liczba bakterii grupy coli |
jtk/100ml |
0 |
0 |
Liczba Escherichia coli |
jtk/100ml |
0 |
0 |
30.04.2018
oznaczony parametr |
jednostka |
wyniki badań |
dopuszczalne wartości |
pH |
- |
7,0 |
6,5-9,5 |
przewodność elektryczna właściwa (PEW) w temp. 25°C |
µS/cm |
712 |
≤ 2500 |
Mętność |
NTU |
< 0,23 |
≤ 1 |
Barwa |
mgPt/l |
< 5 |
- |
Liczba progowa zapachu (TON) |
- |
< 1 |
- |
Liczba progowa smaku (TFN) |
- |
< 1 |
- |
Ogólna liczba mikroorganizmów w temperaturze 22C+/-2C, 68+/-4h |
jtk/l ml |
80 |
Bez nieprawidłowych zmian |
Liczba enterokoków kałowych |
Jtk / 100 ml |
0 |
0 |
Liczba bakterii grupy coli |
jtk/100ml |
0 |
0 |
Liczba Escherichia coli |
jtk/100ml |
0 |
0 |
28.09.2017
oznaczony parametr |
jednostka |
wyniki badań |
dopuszczalne wartości |
pH |
- |
7,1 |
6,5-9,5 |
przewodność elektryczna właściwa (PEW) w temp. 25°C |
µS/cm |
750 |
≤ 2500 |
Żelazo (Fe) |
µg/l |
< 60,0 |
≤ 200 |
Mętność |
NTU |
< 0,10 |
≤ 1 |
Barwa |
mgPt/l |
< 5 |
- |
Liczba progowa zapachu (TON) |
- |
< 1 |
- |
Liczba progowa smaku (TFN) |
- |
< 1 |
- |
Amonowy jon (NH4 ) |
mg/l |
< 0,05 |
≤ 0,50 |
Liczba bakterii grupy coli |
jtk/100ml |
0 |
0 |
Liczba Escherichia coli |
jtk/100ml |
0 |
0 |
07.04.2017r.
oznaczony parametr |
jednostka |
wyniki badań |
dopuszczalne wartości |
pH |
- |
7,7 |
6,5 - 9,5 |
Przewodność elektryczna właściwa (PEW) w temp. 25°C |
µS/cm |
644 |
≤ 2500 |
Żelazo (Fe) |
µg/l |
< 60,0 |
≤ 200 |
Mętność |
NTU |
< 0,10 |
≤ 1 |
Barwa |
mgPt/l |
< 5 |
-4 |
Liczba progowa zapachu (TON) |
- |
< 1 |
-4 |
Liczba progowa smaku (TFN) |
- |
< 1 |
-4 |
Amonowy jon (NH4 ) |
mg/l |
< 0,05 |
≤ 0,50 |
Liczba bakterii grupy coli |
jtk/100ml |
0 |
0 |
Liczba Escherichia coli |
jtk/100ml |
0 |
0 |